25 Mart 2012 Pazar

Spartaküs: Arenanın İlahları


Spartaküs: Arenanın İlahları (Özgün adıSpartacus: Gods of the Arena), Starz kanalınca hazırlanan bir mini dizi ve Spartaküs: Kan ve Kum'unönbölümüdür. İlk bölümü 21 Ocak 2011 tarihinde yayınlanmıştır.[1] Dizi, Capua Şampiyonu olan Gannicus isimli gladyatörü konu edinmiştir. Oyuncu kadrosunda orijinal seriden Lucy Lawless Lucretia'yı, John Hannah Batiatus'u, Peter Mensah Oenomaus'ı ve Manu Bennett ise Crixus'ı canlandırmıştır.
25 Şubat 2011'de sonlanan mini dizi IGN tarafından olumlu eleştirilerle karşılaşmış, final bölümü ise 9.5/10 puan alarak "Olağanüstü" olarak nitelendirilmiştir.

Karakterler [değiştir]

Yapım [değiştir]

Spartaküs: Kan ve Kum'un ikinci sezon çekimleri sürerken başrol oyuncusu Andy Whitfield'da Hodgkin-dışı lenfoma tespit edilmiş, dizinin ikinci sezon çekimlerinin uzayacağı görülünce de Gods of the Arena'nın çekilmesi gündeme gelmiştir. Dizinin yaratıcısı ve yapımcısı Steven S. DeKnight, Gods of the Arena'nın altı bölümlük bir mini dizi olacağını ve Ludus'un geçmişini işleyeceğini belirtmiştir.[4] Dizinin çekimleri Ağustos 2010'da Yeni Zelanda'da başlamıştır.[1][5]

kaynak : wikipedia

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder