25 Mart 2012 Pazar

Spartaküs: İntikam

Spartaküs: İntikam (Özgün adıSpartacus: Vengeance), Starz'da yayınlanan bir Yeni Zelanda yapımı televizyon dizisi olan Spartaküs'ün ikinci sezonu.Spartaküs: Kan ve Kum'un devamıdır. İlk gösterimini 27 Ocak 2012'de yapmıştır.[1] Konusunu Spartaküs'ün (Andy Whitfield'in yerine geçen Liam McIntyre'in oynadığı), yoldaş gladyatörleriyle birlikte ustaları Batiatus'u öldürüp gladyatör yetiştirme okulu veya ludustan kaçtıktan sonra yaşadıklarından alır. Oyuncular ve karakterler arasında ilk sezondan Lucretia rolünde Lucy LawlessOenomaus rolünde Peter MensahCrixus rolünde Manu Bennett, Ashur rolünde Nick Tarabay, Ilithyia rolünde Viva Bianca ve Gaius Claudius Glaber rolünde Craig Parker bulunmaktadır. Ayrıca Dustin ClareSpartaküs: Kan ve Kum'un önbölümü olan Spartaküs: Arenanın İlahları'ndaki Gannicus rolüyle diziye tekrar katılacaktır.


Konusu [değiştir]

Spartaküs: Kan ve Kum'un sonunda gerçekleşen Batiatus Konağı'ndaki kanlı kaçışının ardından, Spartaküs: İntikam'da gladyatör ayaklanması Roma Cumhuriyeti'nin kalbine korku salmaya başlar. Praetor Claudius Glaber ve onun Romalı askerleri, daha fazla zarara neden olmadan önce Spartaküs'ün büyüyen özgürleşmiş köleler grubunu bastırmak üzere Capua'ya gönderilir. Spartacus is given a choice between satisfying his personal need for vengeance against the man who condemned his wife to slavery and eventual death, or making the larger sacrifices necessary to keep his budding army from breaking apart.

Karakterler [değiştir]

Asiler [değiştir]

  • Spartaküs (Liam McIntyre) — Quintus Batiatus'un oyununda (ludus) gladyatör olmuş bir Trakyalı köle. Batiatus Hanesi'ndeki katliamdan sonra Spartaküs kendi ordusunu kurdu ve Roma kölelerini özgürleşmeye teşvik etmektedir.
  • Oenomaus (Peter Mensah) — eskiden Batiatus'un gladyatör çalıştırıcısıydı, şimdi ise Spartaküs ve asi ordusu için güvenilir bir müttefiktir.
  • Crixus (Manu Bennett) — bir Galyalı. Spartaküs'ün gelmesinden önce Batiatus'un en iyi gladyatörüydü, şuanda Spartaküs'ün asi ordusunun ikinci adamıdır. Naevia'ya aşıktır.
  • Mira (Katrina Law) — Spartaküs'ün kaçışına yardım eden bir köle. Şuanda ise azılı bir savaşçı olmasının yanı sıra Spartaküs'ün aşığı.
  • Gannicus (Dustin Clare) — Spartaküs'ün gelmesinden yıllar önce özgür bırakılmış, oyunun eski bir şampiyon gladyatörü. Capua'ya döndü ve Spartaküs'ün asi ordusuna katıldı.
  • Naevia (Cynthia Addai-Robinson) — ayaklanmadan önce oyundan sürülen bir köle. Crixus'a aşıktır.
  • Agron (Dan Feuerriegel) — Batiatus'un oyununa satılan bir Alman gladyatör. Ayaklanmada Spartaküs'e katılan ilk kişidir, kardeşini o ayaklanmada kaybetmiştir. Şuanda ise Spartaküs'ün güvendiği savaşçılardan biridir.
  • Aurelia (Brooke Williams) — Varro'nun dul kalan eşi, Spartaküs'ün oyundaki tek gerçek arkadaşıdır. Şuanda Spartaküs'le birlikte asi ordusunda kaçmaktadır.

Romalılar [değiştir]

  • Lucretia (Lucy Lawless) — Quintus Batiatus'un dul kalan karısı. Eski aşkı Crixus'un ellerinde aldığı yaradan ciddi şekilde zarar görmüştü. Lucretia'nın iyileşmesi Roma halkına, onun tanrıyla olan kişisel bağlantısı olarak sunuldu ve peygamberlikle ödüllendirildiği müjdelendi.
  • Ilithyia (Viva Bianca) — Senatör Albinius'un kızı ve Glaber'ın karısı, şuanda gebedir. Ayaklanmadan kısa bir süre önce Lucretia tarafından ihanete uğramadan önce onun güvenilir bir arkadaşıydı.
  • Gaius Claudius Glaber (Craig Parker) — Ilithyia'nın kocası ve bir praetor. Bir gladyatör olarak Spartaküs'ün köleleştirilmesinden sorumludur. Şimdiki görevi ise ayaklanmayı bastırmaktır.
  • Ashur (Nick Tarabay) — zeki bir Asurlu köle. Batiatus Hanesi'ndeki katliam sırasında öldürülmekten ucu ucuna kurtulmuştur.
  • Publius Varinius (Brett Tucker) — Glaber's chief political rival and fellow praetor.
  • Seppia (Hanna Mangan-Lawrence) — Seppius'un küçük kız kardeşi.
  • Marcus (Luke Pegler) — Glaber's military tribune.
  • Seppius (Tom Hobbs) — önemli bir genç Capua vatandaşı. Spartaküs'ü yakalama onurunu Glaber'ın elinden almayı istemektedir.

kaynak: wikipedia

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder